Kaksi vuotta meni että pätkähti, vanhenin sen verran, viisastumisesta ei kukaan uskalla sanoa mitään varmaa.  Olen katsonut varmaan kymmeniä elokuvia ja sarjoja tänä aikana ja vaikka pyrkimykseni on ollut niistä avautua tässä blogissa, on se tapojeni mukaan jäänyt tuhannen muun asian jalkoihin.  Olen jo sillä ikää että kaikkea pitää kokeilla kitaransoitosta airbrushingiin, jottei sitten mitään katuisi kuolinvuoteellaan, joskin juuri ne kokeilut ovat viimeisinä vuosina välillä melkoisestikin lähentäneet välimatkaani siihen kuolinvuoteeseen.

Anyhow, elossa ollaan, alive and kickin’.

True Detective (kausi 1) ja Game of Thrones ehdottomat sarjahuiput tässä parin vuoden gapissa. Fargo ja muutama muu siinä kintereillä, ei niistä sen enempää, eletäänhän nyt loistavien tv-sarjojen kulta-aikaa. Ainakin mikäli amerikkalaisia tv-kriitikoita on uskominen. Mutta enpä väitä vastaan. Downtown Abbey taisi siinä jo loppua, hieno sarja sekin.

Mutta varrotkaa naiset (!), huhujen mukaan Yle on syksyllä 2016 tuomassa ohjelmistoon (toivottavasti) puhdasta hunajaa.   Tunnustan selailevani The Daily Mailin nettiversion julkkissivut säännöllisesti.  Viime keväänä kävi sivustolla kova suhina kyseisestä tuotannosta.  En edes tiennyt asian minulle jääneen mieleen, ennen kuin Keskisen dvd-hyllyssä näin boxin Poldark ja sen kummempia ajattelematta pistin ostoskoriin.

Hiljaisena viikonloppuna, siippa rodinsa kimpussa ja aikuiset lapset omillaan, päädyin paremman tekemisen puutteessa syventymään boxiin.  Ja kävi vanhanaikaisesti -  ahmin koko boxin  - 8 tunnin jaksoa – enkä meinannut saada kyllikseni.  Kyseessä on 70-luvulla jo tehdyn BBC:n (ja muistaakseni mustavalkoisena näkemäni) Ross Poldark – sarjan uudistettu versio.  Romanttinen, seikkailullinen, jäntevä historiallinen pukudraama, juuri niin kuin vain BBC osaa. Ja se Poldark – Aidan Turner!

Jaksot, joissa Aidan Turnerin Ross Poldark – hahmo riisuu paitansa (niitä oli jokunen) aiheuttivat briteissä kuhinaa niin lehtien sivuilla kuin twitterissäkin.  Ja lopulta kun sellainen jakso (taisi olla neljäs) silmieni eteen avautui, ymmärsin kohinan. Jos voi luojan luoma mies olla komeampi/kauniimpi (huonoja sanoja nuo!), niin hän ei ole enää mies vaan jotakin ylimaallista.

ross%20poldark.jpg

Vaan nuorihan tämä Aidan on, 32–vuotias, joten siitä tuo otsikko.  Ja ajatuksesta että se mielestäni toiseksi paras mies, GoT:n Jon Snow Kit Harrington on alle 30-kymppinen.  Minä sentään voisin olla kevyesti ikäni puolesta jos en nyt mumma mutta äiti kuitenkin molemmille.

Aidan Turner on irlantilainen, tuorehko kasvo Turhuuden Markkinoilla (varmasti Hollywood kutsuu, ihan varmasti). Piti siis tarkistaa onko Aidanilla jo muita meriittejä. Ja NetFlixistä löytyi brittisarja Being Human, joka nyt on katselun alla. Hyvä löytö ja vaikka ilmeisen matalabudjetin sarja, lyö se tunnelmassa brittiläiseen tapaansa ameriikan veljensä kirkkaasti.  Mikään teinisarja se ei ole, sen verran brittiläis-eurooppalaiseen suoraan tapaan asiat – naimiset, tappamiset - esitetään.

Aidan on sopivan synkkä omantunnontuskissaan kahden maailman välissä kilvoitteleva vampyyri, eikä voi olla vertautumatta Angeliin, Angelin lieväksi tappioksi.  Brittit tekevät ihmissusista, vampyreista ja zombeista sarjaa kuin se olisi oikeaa elämää.  Amerikkalaiset tekevät selkeästi satua unohtaen kaikki tavallisen elämän lainalaisuudet, minkä kanssa brittien friikit joutuvat jatkuvasti ristiriitaan.  Ei ole tietoa onko ko. sarjaa koskaan Suomessa esitetty, mutta huonompaakin täällä on nähty.

Ja mitä muuta Aidanista löytyi? Jouluna briteissä esitetty Agatha Christie filmatisointi And The There Were None. Ja lisää kuhinaa – kukas se esiintyikään pelkkä pyyhe lanteilla minisarjassa ?  Ja twitteri lauloi:  'Drop the towel. Drop the towel’ ja ’Aidan Turner in a towel...worth the licence fee alone'.

aidanturner.jpg